Search
Close this search box.

Amin in de Media
Artikelen

‘Sta ik ook op één?
Geschreven artikel door Amin Asad

De tranen stonden in haar ogen toen ze het aan me vroeg: ‘Meneer, sta ik nu ook nog op één? Ben ik die Nederlander? Heeft hij het ook over mij?’

Ze zit altijd op de voorste stoel, deze studente. Haar blauwe hoofddoek versierd met golvende lijnen, haar huid lichtbruin, net als de mijne. Haar blik gericht op de lesstof en tegelijkertijd op de toekomst. Meestal zie ik een schittering in haar ogen: onverschrokkenheid, durf.

Nu ze voor me stond, zag ik die schittering niet. Ik voelde haar angst, haar onzekerheid. Mijn adem stokte. Ook bij mij begonnen er tranen op te komen. Meestal heb ik direct een antwoord paraat op een vraag van mijn studenten, hoe moeilijk of persoonlijk die ook is. Nu niet.

Want het antwoord, dat wist ik niet. Staan ‘we’ op één voor u, heer Wilders? Horen wij bij ‘die Nederlanders’ die u belooft op de eerste plaats te zetten? Zo voel ik me namelijk wel, ik voel me op-en-top Nederlander. Ik mag dan een andere kleur hebben, maar ik woon in Nederland zolang ik me kan herinneren, dit is mijn thuis. Ik hou van de Utrechtse grachten, van de bomen voor mijn huis. Van fietsen door de regen, van de Nederlandse directheid, van de drukke markten.

‘Opleiden doe je voor het leven’
Geschreven artikel door Amin Asad

LOB Expertisepunt 

Als docent ben je een verbinder. Je belangrijkste taak is om je studenten echt te zíen en talent te herkennen. Amin Asad is Docent van het Jaar, binnenkort verschijnt zijn boek ‘Alles voor jullie’. Leerdoelen? Daar doet hij weinig aan. Toch heeft hij hoge slagingspercentages. Hoe doet hij dat?

Amin Asad over onderwijs; ‘Eigenwaarde is iets onmeetbaars’ interview

Onderwijscommunity

‘Zowel binnen als buiten het onderwijs geldt: de kern is dat we sociale dieren zijn en elkaar nodig hebben. Ik heb geen succesformule om studenten aan een stageplaats te helpen. Maar ik geloof heilig in verbinding en het opbouwen van relaties.’ Lees wat deze docent (mbo-hbo) van het jaar 2021 drijft en beweegt.

Amin in de Media
Radio & Podcast

Fragment: Amin bij Radio NPO 2

Radio NPO 2

Amin Asad is Docent van het jaar geworden aan de HU, en brengt met zijn verhaal iets nieuws bij zijn studenten.

Amin in de Media
TV & Video's

Fragment: Amin bij Nadia

Nadia NPO 1

Zoals Amin Asad, die afstudeerde in rechten en zich specialiseerde in het strafrecht. Hij kreeg telkens te horen niet in het profiel te passen, totdat hij zijn naam aanpaste en vervolgens wél uitgenodigd werd voor sollicitatiegesprekken. 

Video: Docent van het jaar Amin Asad: onderwijs in de toekomst

Interview met Nesami – Slim Beleggen

We praten met docent van het jaar Amin Asad over de verantwoordelijkheid van docenten in het onderwijs. Onderwijs op afstand, online lesgeven, live lesgeven, hoe leerlingen activeren, relatie of band of connectie of vertrouwen opbouwen met leerlingen, differentiatie tijdens lesgeven.

Amin in de Media
Lezingen

De docent als verbinder, lezing van Amin Asad voor het Versnelteam LOB mbo

Lezing

Amin Asad is docent recht op het mbo en hbo en is in 2021 door de Hogeschool Utrecht bekroond tot Docent van het Jaar. Aan het Versnelteam LOB mbo vertelde hij zijn persoonlijke verhaal en over zijn rol als docent. Dat je als docent met oprecht contact, de juiste begeleiding en de juiste toon het leven van de studenten en daarmee een nieuwe generatie positief kan beïnvloeden. 

Amin Asad - Nederland Maakt Impact Topconferentie 2022

Lezing

Nederland Maakt Impact is een Nederlandse stichting die jonge toekomstdragers (18 – 30 jaar) verbindt, inspireert, activeert en ontwikkelt, zodat wij samen aan een mooiere toekomst werken. Jaarlijks wordt een meerdaagse topconferentie georganiseerd waarbij minimaal 500 deelnemers uit nationale en internationale bedrijven, NGO’s, educatieve.

Neem contact op met Amin Asad

Voor alle praktische en formele kwesties, neem contact op met Amin Asad en werk samen met hem om van jouw evenement een groot succes te maken.