Search
Close this search box.

Amin Asad

Docent – Spreker – Auteur

Over Amin Asad

Amin Asad is getrouwd en vader van twee jonge meiden. Hij woont dicht bij zijn ouders en de rest van zijn familie; zijn twee broers met hun gezin wonen allen op steenworp afstand. Op dit moment zijn ze gezegend met een prachtig leven en viert geluk hoogtij. 

Dat is echter anders geweest. Als zoon van gevluchte ouders uit Irak beseft hij maar al te goed dat het een voorrecht is om vanuit een veilig land, in een veilig huis, vanuit zijn zolderkamer met een bakkie koffie op tafel zijn verhaal te delen. Hoe anders had dit kunnen zijn? 

Toen zijn ouders zo oud waren als hij nu is, maakten ze beslissingen over leven en dood, droeg zijn vader verantwoordelijkheden die simpelweg ondraagbaar zijn. Zijn ouders ervaren het als pure rijkdom dat hun kinderen de mogelijkheid hebben gehad om hier een bestaan op te bouwen. Met als kers op de taart de verkiezing van hun zoon tot Docent van het Jaar 2021. Wat een eer en wat een prachtig compliment van al die mensen. Het maakt hem, eigenlijk hen allen, enorm trots. ‘Van ver gekomen’ is een understatement. 

Vanuit deze dankbaarheid reflecteert hij vaak op zijn rol als docent, maar ook als mens, en komt hij tot één kernbegrip waarmee hij bereikt wat hij voor ogen heeft: verbinding. Onderhand is dit echter helaas een lege huls geworden. Dat terwijl hij verbinding niet alleen ziet als de hoeksteen van het onderwijs, maar ook als het fundament om samen te kunnen leven. Bedenk je maar eens hoe relevant verbinding met de mensen om je heen is gebleken in een tijd waarin corona de dienst uitmaakt. Hoe uitdagend is het om tot contact en verbinding te komen met je collega’s, je klanten en je familie in een tijd waarin afstand van elkaar nemen solidair is en real life verbinding iets kwalijks? 

Vooral nu, in een tijd waarin veel van ons allen wordt gevraagd, waarin bijna alles online kan, is hij ervan overtuigd dat verbinding, het menselijke contact, de toekomst is. Niet alleen voor het onderwijs, maar voor ons allemaal. Het is zijn boodschap aan zijn studenten, maar eigenlijk ook een boodschap aan ons allen. Voor elkaar. Met elkaar. Blijf in verbinding. 

Amin Asad als spreker

Op dit moment wordt Amin Asad veel gevraagd voor ‘keynotes/ lezingen/ inspiratiesessies’ door verschillende organisaties, waaronder de politie, belastingdienst, gemeenten, ministeries en commerciële bedrijven. Vooral in het onderwijs is er veel vraag naar zijn diensten, zowel voor docenten als studenten binnen verschillende onderwijsinstellingen.  

Amin doet dit graag omdat hij van mening is dat het onderwijs een grote rol speelt in het vormen van onze huidige en toekomstige samenleving, met als centraal punt de student. 

Er ontstaat steeds meer behoefte bij andere organisaties om verbinding onderling te creëren en Amin merkt dat hij hierin kan bijdragen door bewustwording te creëren en te inspireren. Hij past zijn presentatie aan op de behoeften van de organisatie en zijn doel is om mensen weer bewust te maken van waar het echt om gaat.   

Duur in minuten: 30 – 45 – 60 

Neem contact op met Amin Asad

Voor alle praktische en formele kwesties, neem contact op met Amin Asad en werk samen met hem om van jouw evenement een groot succes te maken.