Spreker - Docent - Auteur

Media

Amin Asad is een veelgevraagde spreker en expert op het gebied van onderwijs, inclusie en persoonlijke ontwikkeling. Zijn inspirerende visie en inzichten zijn regelmatig te zien en te horen in diverse media. Van interviews in landelijke kranten en tijdschriften tot optredens in televisieprogramma's en podcasts, Amin deelt zijn boodschap van verbinding en weerbaarheid met een breed publiek. Zijn aanwezigheid in de media versterkt zijn rol als een belangrijke stem in het maatschappelijk debat en draagt bij aan het vergroten van bewustwording rondom cruciale thema’s in de samenleving.

Amin in de Media Artikelen

‘Sta ik ook op één?
Geschreven artikel door Amin Asad

De tranen stonden in haar ogen toen ze het aan me vroeg: ‘Meneer, sta ik nu ook nog op één? Ben ik die Nederlander? Heeft hij het ook over mij?’


Ze zit altijd op de voorste stoel, deze studente. Haar blauwe hoofddoek versierd met golvende lijnen, haar huid lichtbruin, net als de mijne. Haar blik gericht op de lesstof en tegelijkertijd op de toekomst. Meestal zie ik een schittering in haar ogen: onverschrokkenheid, durf.

Amin in de Media Artikelen

‘Opleiden doe je voor het leven’
Geschreven artikel door Amin Asad

LOB Expertisepunt 

Amin Asad (1986) is docent recht op zowel het mbo als het hbo. In 2021 is hij bekroond tot Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht. Hij is ervan overtuigd dat het geheim van deze eretitel ligt in de verbinding met zijn studenten. In ‘Alles voor Jullie’ neemt hij de lezer niet alleen mee in zijn lessen, maar deelt hij ook zijn bijzondere familiegeschiedenis.  

Amin in de Media Artikelen

Amin Asad over onderwijs; Eigenwaarde is iets onmeetbaars’ interview

Onderwijscommunity

Zowel binnen als buiten het onderwijs geldt: de kern is dat we sociale dieren zijn en elkaar nodig hebben. Ik heb geen succesformule om studenten aan een stageplaats te helpen. Maar ik geloof heilig in verbinding en het opbouwen van relaties.’ Lees wat deze docent (mbo-hbo) van het jaar 2021 drijft en beweegt.

Amin in de Media Radio & Podcast

Fragment: Amin bij Radio NPO 2

Radio NPO 2

Amin Asad is Docent van het jaar geworden aan de HU, en brengt met zijn verhaal iets nieuws bij zijn studenten.

Amin in de Media TV & Video's

Fragment: Amin bij Nadia

Radio NPO 1

Zoals Amin Asad, die afstudeerde in rechten en zich specialiseerde in het strafrecht. Hij kreeg telkens te horen niet in het profiel te passen, totdat hij zijn naam aanpaste en vervolgens wél uitgenodigd werd voor sollicitatiegesprekken. 

Amin in de Media TV & Video's

Video: Docent van het jaar Amin Asad: onderwijs in de toekomst

Interview met Nesami – Slim Beleggen

We praten met docent van het jaar Amin Asad over de verantwoordelijkheid van docenten in het onderwijs. Onderwijs op afstand, online lesgeven, live lesgeven, hoe leerlingen activeren, relatie of band of connectie of vertrouwen opbouwen met leerlingen, differentiatie tijdens lesgeven.

Amin in de Media Lezingen

De docent als verbinder, lezing van Amin Asad voor het Versnelteam LOB mbo

Lezing

Amin Asad is docent recht op het mbo en hbo en is in 2021 door de Hogeschool Utrecht bekroond tot Docent van het Jaar. Aan het Versnelteam LOB mbo vertelde hij zijn persoonlijke verhaal en over zijn rol als docent. Dat je als docent met oprecht contact, de juiste begeleiding en de juiste toon het leven van de studenten en daarmee een nieuwe generatie positief kan beïnvloeden. 

Amin in de Media Lezingen

Amin Asad - Nederland Maakt Impact Topconferentie 2022

Lezing

Nederland Maakt Impact is een Nederlandse stichting die jonge toekomstdragers (18 – 30 jaar) verbindt, inspireert, activeert en ontwikkelt, zodat wij samen aan een mooiere toekomst werken. Jaarlijks wordt een meerdaagse topconferentie georganiseerd waarbij minimaal 500 deelnemers uit nationale en internationale bedrijven, NGO’s, educatieve.

Contact Amin Asad

Neem contact op met Amin Asad

Wil je Amin Asad boeken voor jouw evenement? Hier kun je eenvoudig een aanvraag indienen via het contactformulier – natuurlijk geheel vrijblijvend. Je krijgt snel een reactie over de prijs, datum en andere vragen die je hebt.

"*" geeft vereiste velden aan