Spreker - Docent - Auteur

Docent van het jaar

In 2021 is Amin Asad bekroond tot Docent van het Jaar van Hogeschool Utrecht. Een geweldige prestatie die laat zien dat hij zich onderscheidt als docent. Amin is ervan overtuigd dat het geheim van deze eretitel ligt in de verbinding met zijn studenten.


Als docent is Amin gedreven om zijn studenten te inspireren en te motiveren. Hij gelooft dat het belangrijk is om als docent een veilige leeromgeving te creëren waarin studenten zich gezien en gehoord voelen.  

Amin Asad

Het verhaal van Amin

Amin Asad is een getrouwde vader van twee dochters en woont dicht bij zijn familie. Hij is de zoon van gevluchte ouders uit Irak en beseft hoe anders zijn leven had kunnen zijn. Zijn ouders zijn dankbaar dat hun kinderen een bestaan hebben kunnen opbouwen in een veilig land. Amin is trots dat hij is verkozen tot Docent van het Jaar 2021. Hij ziet verbinding als de hoeksteen van het onderwijs en het fundament om samen te kunnen leven. Hij gelooft dat verbinding, vooral in een tijd waarin veel online gebeurt, de toekomst is voor ons allemaal.


Op dit moment wordt Amin Asad veel gevraagd voor ‘keynotes/ lezingen/ inspiratiesessies’ door verschillende organisaties, waaronder de politie, belastingdienst, gemeenten, ministeries en commerciële bedrijven. Vooral in het onderwijs is er veel vraag naar zijn diensten, zowel voor docenten als studenten binnen verschillende onderwijsinstellingen.

Naast zijn werk als docent is Amin ook auteur en spreker. In zijn lezingen deelt hij zijn persoonlijke verhaal en ervaringen over inclusie, weerbaarheid, kwetsbaarheid en verbinding. 

Zijn verhaal is inspirerend en toont aan dat het mogelijk is om tegenslagen te overwinnen en successen te behalen door middel van veerkracht en doorzettingsvermogen.

Lezing van Amin Asad aan LOB mbo

Contact Amin Asad

Neem contact op met Amin Asad

Wil je Amin Asad boeken voor jouw evenement? Hier kun je eenvoudig een aanvraag indienen via het contactformulier – natuurlijk geheel vrijblijvend. Je krijgt snel een reactie over de prijs, datum en andere vragen die je hebt.

"*" geeft vereiste velden aan